Over Elmar

elmar_designerHoi,

Mijn naam is Elmar Haneveld en ik ben theoloog, denker en art director. Ik deel mijn gedachten als spreker in onder andere Evangelische kerk de Pijler en als mede-oprichter van een geloofscafé in Lelystad (Faith-café). Als zelfstandige designdenker en UX/UI art director geef ik design-workshops en ontwerp ik onder de naam ZIJN en TIJD. Ik ben actief geweest als art director en designer bij TomTom Sports in Amsterdam.

Mijn focus ligt op een christendom dat van onderop, bij de mensen en hun worstelingen, begint. Het zijn de psalmen, de klaagliederen en de alledaagse verhalen van mensen waar de kracht van het christendom ligt. Die vormen de eerlijke uitingen in het voortdurend gesprek tussen mens en God.

Ik zet mezelf in voor een nieuw christendom dat eerlijke, zelfkritische vragen durft te stellen en openstaat voor de waardevolle inbreng van elk mens: “Een ieder heeft iets”. Met initiatieven als “Ik sta naast je” en “Digital Detox: Even op Stil” wil ik daar vorm aan geven én nieuwe uitingen creëren die beter aansluiten op hoe de mens van vandaag door het leven gaat.